31. okt, 2013

vikter och mysläran

Nu är vikter och bilder tagna🙂

 

Just nu går kvällarna åt att lära de små valparna att varva ner. 

När de en i taget varit ute i vardagsrummet själva med de stora hundarna och busat så ska de lära sej att människor inte är tuggleksaker.

 

Jag får vara ganska sträng.. det första de gör när de hoppar upp är att de direkt går upp i ansiktet, slickar och biter.

Då säger jag högt och allvarligt NEJ! då backar de och jag tar handen och stryker dem på ryggen och börjar klia bakom öronen...(som beröm när de är lugna)

de försöker oftast 2ggr till, då slutar jag att klappa och säger NEJ igen.. sen har de lärt sej, då myser de hos mej i knät tills de somnar. Hur mysigt som helst ❤.

 

Så kul att se hur de tänker och provar igen. men man måste vara tydlig. försöker jag knuffa bort den med handen samtidigt som jag säger nej då tror de att jag vill leka och så blir det dubbla signaler och valpen blir vilsen..

 

Om det inte skulle räcka med NEJ så vänder man sej om eller ställer sej upp och ignorerar valpen som straff. Aldrig ta tag hårt i valpen - då kommer den tillslut att lära sej att säga ifrån.

 

Människor är verkligen det bästa valparna vet! De slåss om att få komma upp och vill mycket hellre vara hos mej än de andra hundarna💋